Tullens spårhund finner narkotika på festivalen

21 augusti, 2012 — Lämna en kommentar

Tullen hade en kort uppvisning under Malmöfestivalen, med en av deras hundförare och spårhund som var tränad på att söka och hitta narkotikaklassade substanser. Deras ambition var att möta allmänheten och vara på plats för att informera samt svara på frågor.


Det märktes att de två umgås mycket och har ett starkt vänskapsband och stor tilit till varandra. De lever tillsammans både på fritid och på jobbet.


Kollegan berättar vad som kommer att ske för publiken. Hunden ska söka bland  flera väskor och i en av dem finns dofter och spår efter narkotika.


Hundföraren signalerar om att hunden ska göra sig beredd att börja.


Sedan ges signalen för att börja söka.


Hunden får upp vittring och markerar att här är något i en av väskorna. Hundföraren bekräftar insatsen och belönar med hundens favoritleksak.


En kort stund därefter förvarnar kollegan i megafonen att om någon i publiken har någon narkotikaklassad substans på sig, att lämna platsen, för nu skulle hunden söka bland de främre besökarna i publiken. De hade i förväg arrangerat och placerat ut en kollega i publiken med spår av olaglig substans på sig. Som hunden snabbt hittade.


Slutligen fick hundförare och hund mingla kort med publiken.

Jag är verkligen imponerad av brukshundar i olika yrken, t ex dessa spårhundar eller ledarhundar som leder blinda människor. Oftast är de tränade från tidig ålder och de tycker verkligen att deras jobb är det roligaste de vet. Jag själv är uppvuxen med en familjehund som var tränad och agerade som reservhund åt Polisen.

Må väl, kära läsare!

Annonser

Inga kommentarer

Be the first to start the conversation!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s